Flerkulturell

Fordypningsmerke for tropp, "Flerkulturell" - speidermerke
Hvorfor

Bli kjent med minoritetsbefolkningen der du bor

Bidrar til følgende mål
  • S-11 Bli kjent med organiseringen av ulike samfunn og samfunnsstrukturer, og reflekter over hvordan samfunnet forandrer seg.
  • S-13 Bli kjent med ulike kulturer og samfunnsgrupper, og mennesker som tilhører disse.
  • V-12 Arbeid for likeverd og forståelse mellom mennesker.
Fremgangsmåte
  1. Finn ut hvilke 5 nasjonaliteter det kommer flest mennesker fra på ditt hjemsted.
  2. Prøv å finne ut om det finnes noen flyktning- eller innvandrerorganisasjon på ditt hjemsted, og hva slags aktiviteter de driver med og for hvem.
  3. Inviter medlemmer fra en slik organisasjon med på et speidermøte eller en speidertur.
Referanser

Tips For hjelp og infor-masjon kontakt Flyktninghjelpen, Redd Barna, Strømmestiftelsen, Kirkens Nødhjelp, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, FN-sambandet eller Amnesty International.

• Publisert: 03.06.2008
  • Forfatter: NSF