Førerpatruljemøte om rettferdighet

Forberede førerpatruljen på troppsmøtet om rettferdighet, og la førerpatruljen bli kjent med temaet.
Hvorfor

Forberede førerpatruljen på troppsmøtet om rettferdighet. Førerpatruljen gjør seg bedre kjent med temaet rettferdighet og konfliktløsning. I tillegg får de prøve ut opplegget for troppsmøtet.

Bidrar til følgende mål
  • L-6 Få erfaring med verdiformidling og refleksjon.
  • S-12 Utvikle forståelse for hvordan likheter og forskjeller påvirker samfunnet.
Fremgangsmåte

1. Åpning (10 min)

Som alternativ eller i tillegg til førerpatruljens faste seremoni kan dere bruke seremonien om privilegier.

2. Lek: Svevende pinne (15 min)

Denne leken kan gjennomføres i mindre grupper eller som en samlet enhet. Avhengig av størrelsen på gruppa, trenger dere en 1,5 - 4 meter lang pinne eller tynn stokk. Ved små grupper kan dere i stedet for en pinne bruke rokkering.

Gruppen stiller seg på to linjer med en albuelengdes avstand med ansiktene mot hverandre. Alle strekker ut begge armene og skal ved hjelp av pekefingrene senke pinnen ned til gulvet. Når alle er klar, plasserer lederen pinnen. Reglene er:

• Hver speider får kun bruke en finger fra hver hånd til å holde pinnen.
  • Fingrene skal alltid berøre pinnen.
  • Det er ikke lov til å holde fast pinnen. Den skal alltid ligge løst på toppen.
  • Dersom pinnen faller, eller flere av speiderne mister kontakt med pinnen, må dere starte om igjen.

Oppgaven er tilsynelatende enkel, men kan vise seg å bli en skikkelig utfordring.

Tips: Hvis dere vil ha en ekstra utfordring, kan alle deltakerne lukke øynene før dere begynner.

3. Gjennomgang av brettspillet «In the shoes of migrants» (60 min)

troppsmøtet om rettferdighet er det lagt opp til å spille et brettspill om flyktninger. Dette er laget av WAGGGS, og skal gi speiderne et innblikk i hvordan det er å være flyktning og hva som kan skje underveis.

Det er en fordel at førerpatruljen setter seg godt inn i spillet, med de ulike prosedyrene og begreper, slik at dere er bedre forberedt og kan svare på spørsmål som kan dukke opp når dere spiller det med troppen.

4. Avslutning (5 min)

Gjennomfør vanlig avslutningsseremoni.

Referanser

Innholdet i møteopplegget er hentet fra "Aktivitetspakke Rettferdighet", som ble utviklet i forbindelse med Patruljen i samfunnet 2018.

• Publisert: 21.09.2018
  • Forfatter: NORGES SPEIDERFORBUND