Honning

Temamøte/tematur om honning.
Hvorfor
Bli glad i honning og kjent med hvordan den blir til.
Bidrar til følgende mål
  • K-9 Få erfaring i å bruke forskjellige naturmaterialer og andre typer materialer.
  • L-10 Utvikle forståelse for sammenhengen mellom kosthold, mosjon og helse, og la dette få konsekvenser for valgene i hverdagen din.
  • S-10 Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
Fremgangsmåte
Her er et forslag til et møte- eller turopplegg med honning som tema/ramme:
  • Begynne med et sitat fra Ole Brumm som handler om honning. Snakke om hvor honning kommer fra.
  • Tenn lys av bivoks som dere eventuelt har laget/dekorert selv. Hvis dere lager lys på møtet, kan alle få ta med seg sitt lys hjem etter møtet. Eventuelt kan de brukes på speiderhytta.

Avhengig av hvor god tid dere har kan dere gjøre en av følgende:

• Lære om honningens helsefremmende egenskaper. (OBS! Varmebehandlet honning som kjøpes i vanlige dagligvarebutikker har vanligvis mistet mye av sine gode egenskapene.)
    Etterpå kan småspeidere lage en drikk eller matrett med honning i, for eksempel iste med honning, dessert av youghurt, honning og nøtter, krydderkake med honning eller saus med honning og appelsinjus.
  • Besøke eller få besøk av en birøkter og få ham/henne til å fortelle om bikubene og livet der.

• Ha Ole Brumm-fest hvor dere serverer mat og drikke med honning i, leser fra boka, lager og viser sketsj om Ole Brumm eller lignende. Inviter gjerne foreldre og søsken.

Hvis speidere er aktivt med på å planlegge og forberede møtet, og alle får ansvar for ett eller annet i forbindelse med møtet, kan dette gjennomføres som et prosjekt.

• Publisert: 14.05.2012
  • Forfatter: Fossekallen/Tistedal speidergruppe, Johan Sørensen