Innbakt pizza på bål

Oppskrift
Hvorfor
Prøve ut forskjellige "primitiv mat"-oppskrifter. Lære å lage mat på tur.
Bidrar til følgende mål
  • F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
Fremgangsmåte
"Ovn":
  • Noen store flate stein
  • Et bål
  • En gryte
  • En spade el.lign. til flytte varme stein

Pizza:

  • Pizzadeig
  • Hermetiserte tomater/Tomatpuré
  • Løk
  • Oregano
  • Bacon, skinke, ananas, peperoni
  • Revet ost

Tilberedning:

En innbakt pizza (calzone) har pizzafyllet inni deigen. Etter at pizzadeigen er rullet ut, legges fyllet på halve deigen. Den andre halvdelen brettes over fyllet. Husk å press deigen godt sammen sånn at ikke noe fyll faller ut.

  1. Lag et stort bål til å varme steinene.
  2. Når bålet er brent litt ned, legges steinene på bålet og bålet bygges opp på nytt rundt steinene.
  3. Mens steiene varmes kan pizzaen gjøres klar.
  4. Etter ca. 1 time er steinene varme og bålet kan gjøres klart til pizzaen.
  5. Legg steiene så tett som mulig, med den flate siden opp
  6. Pizzaen legges så på de varme steinene.
  7. Legg gryten over og det dannes en slags ovneffekt.
  8. Husk å smøre gryten før den legges på.
  9. Etter ca. 10 minutter er pizzaen ferdig.

  • Publisert: 17.07.2008
  • Forfatter: NSF
  • Mat

Del saken

  • Bever
  • Småspeider
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Rover
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Fagstoff

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen