Lag din egen deodorant

Du trenger bare noen ganske få, rimelige ingredienser for å lage din egen miljøvennlige deo.
Bidrar til følgende mål
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-12 Utvikle forståelse for hvordan likheter og forskjeller påvirker samfunnet.
  • S-9 Bli kjent med hvor og hvordan ulike produkter er produsert, og la dette få konsekvenser for hvilke produkter du velger.

Natron

Maizena

Kokosnøttolje

Essensiell olje

Liten boks med tett lokk

Fremgangsmåte

Slik gjør du:

• 3–4 strøkne spiseskjeer natron
  • 4 strøkne spiseskjeer Maizena
    • Bland godt sammen i en liten bolle
  • 2½ spiseskje extra virgin kokosnøttolje
    • Bland olje og pulver godt
  • 2–5 dråper valgfri essensiell (eterisk) olje
    • Bland oljen i til slutt (Noen kan reagere på eteriske oljer, så prøv deg forsiktig fram, eller dropp oljen)

Er du ikke helt fornøyd med konsistensen, ha i enten mer natron og Maizena eller kokosolje. Oppbevar i en tett boks. Påfør deodoranten din når du har vasket og tørket deg under armene og la den tørke før du kler på deg.

Er du vant til å bruke vanlig antiperspirant, kan det hende at kroppen, altså armhulene, trenger litt tid på å venne seg til den hjemmelagde deodoranten. Det betyr at du kan kjenne deg litt ekstra svett de første dagene, men det skal gå over!

Oppskriften er fritt oversatt fra engelsk. Den ble sendt til deltakerne på World Scout Moot i 2017.

• Publisert: 29.07.2019
  • Forfatter: Kirvil Kaasa