Lære å tenke nytt når det gjelder mat på tur.
Lag tørket middag

Å bære med seg mye vann på tur er ikke særlig lurt, men de frysetørkede ferdigmiddagene man kan få kjøpt er ikke spesielt billige i lengden. Man kan tørke mat selv, i stekeovnen på lav varme og med ovnsdøra på gløtt. Sett sammen måltidet du vil lage, og tørk ingrediensene. Grønnsaker skjæres i små biter med stor overflate, noen grønnsaker bør også få et kort oppkok før de tørkes. Kjøtt bør skjæres på tvers av kjøttfiberretningen. Når du har tørket alt du trenger, måler du opp hvor mye pasta eller ris du trenger, samt finner en passende saus. Sausen kan du gjøre klar i en pose sammen med riktig mengde tørrmelk, risen kan du gjøre klar med salt i posen osv. Når du skal lage middagene, må du la grønnsakene svelle i lunkent vann i ca. en time. Kjøttet blir best om det får svelle lengre. Du kan f.eks. legge kjøttet i termosen din etter lunsj, hvis du lar det bli igjen en skvett med varmt vann.
Foto: Natalia Gusakova, Unsplash
- Publisert: 09.07.2008
Stifinner
Vandrer
Rover
Leder
Vår
Sommer
Høst
Vinter
- Aktivitet
- Fagstoff
90 min +++
60 - 90 min
Inne

