<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Mat fra Tanzania

Lag mat fra Tanzania. Det å lage mat er en morsom måte å bli bedre kjent med et nytt land.
Hvorfor

Prøve seg på en ny og spennende matrett, og bli kjent med en annen kultur

Bidrar til følgende mål
  • K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-13Bli kjent med ulike kulturer og samfunnsgrupper, og mennesker som tilhører disse.
Forberedelser og forkunnskap

Velg matrett og gå til innkjøp av ingredienser. 

Gjør klar utstyr som skal brukes for å lage maten.

Utstyr

Dette kommer an på hvilken oppskrift som velges. 

Fremgangsmåte

Introduser Tanzania for speiderne: hvor er det? Hva har det med oss å gjøre? 

Tanzania er langt borte og ganske annerledes enn Norge, men vi kan ganske enkelt lage mat som er typisk og populær i Tanzania: på primus, på bål eller inne på kjøkkenet sammen eller hver for oss.

Sjekk ut oppskriftene her: https://www.tasteatlas.com/most-popular-dishes-in-tanzania 

Speiderne kan dele inntrykk med hverandre om hvordan det er å lage denne maten og hvordan den smaker etterpå.

Skap gjerne internt engasjement ved å legge ut bilder av speidernes innsats på speidergruppas facebookside/-gruppe (såfremt speidere og foreldre gir samtykke til det) eller via Instagram. Gi bildene emneknaggen #speiding #fordivibryross.

Sikkerhet

Normale sikkerhets- og hygieneregler rundt matlaging.

Referanser

Foto: Paul Abraham, Unsplash

Denne aktiviteten er laget i forbindelse med Speideraksjonen i 2021, da pengene gikk til Flyktninghjelpens arbeid i Tanzania. 

  • Publisert: 05.03.2021
  • Forfatter: NSF
  • Digitalt
  • Speideraksjonen
  • Bever
  • Småspeider
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Rover
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Sommer
  • Aktivitet
  • 60 - 90 min
  • Ute
  • Inne

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear