Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.
Matauk

Fordypningsmerke for tropp "Matauk" - patruljemerke
Hvorfor
Fremgangsmåte
- Vis at du kjenner minst 10 ville urter/bær og deres bruksområde.
- Vis at dere kjenner de vanligste spiselige soppene og vet hvordan en kan finne ut om sopp er spiselige.
- Lag et treretters måltid der så mange som mulig av hovedingrediensene er skaffet i naturen.
- Prøv ut tørking eller røking av fisk.
- Bli kjent med forskjellige metoder for foredling/konservering av bær, sopp, frukt, grønnsaker og urter, og prøv ut minst en metode du ikke har prøvd før.
- Publisert: 19.05.2008
Stifinner
Vandrer
Vår
Sommer
Høst
- Fordypningsmerke
90 min +++
Ute