<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Matauk

Fordypningsmerke for tropp "Matauk" - patruljemerke
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Fremgangsmåte
  1. Vis at du kjenner minst 10 ville urter/bær og deres bruksområde.
  2. Vis at dere kjenner de vanligste spiselige soppene og vet hvordan en kan finne ut om sopp er spiselige.
  3. Lag et treretters måltid der så mange som mulig av hovedingrediensene er skaffet i naturen.
  4. Prøv ut tørking eller røking av fisk.
  5. Bli kjent med forskjellige metoder for foredling/konservering av bær, sopp, frukt, grønnsaker og urter, og prøv ut minst en metode du ikke har prøvd før.
  • Publisert: 19.05.2008
  • Forfatter: NSF
  • Natur og miljø
  • Mat
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen logo
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear