Matauk

Fordypningsmerke for tropp "Matauk" - patruljemerke
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Bidrar til følgende mål
  • F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-10 Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
  • S-6 Tilegne deg naturkunnskap.
Fremgangsmåte
  1. Vis at du kjenner minst 10 ville urter/bær og deres bruksområde.
  2. Vis at dere kjenner de vanligste spiselige soppene og vet hvordan en kan finne ut om sopp er spiselige.
  3. Lag et treretters måltid der så mange som mulig av hovedingrediensene er skaffet i naturen.
  4. Prøv ut tørking eller røking av fisk.
  5. Bli kjent med forskjellige metoder for foredling/konservering av bær, sopp, frukt, grønnsaker og urter, og prøv ut minst en metode du ikke har prøvd før.
  • Publisert: 19.05.2008
  • Forfatter: NSF
  • Natur og miljø
  • Mat

Del saken

  • Stifinner
  • Vandrer
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen