Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.
Matauk
Fordypningsmerke for rovere "Matauk"
Hvorfor
Bidrar til følgende mål
- F-4Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
- K-1Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
- K-3Utvikle din evne til observasjon og iakttagelse.
- K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
- S-6Tilegne deg naturkunnskap.
Fremgangsmåte
- Bli kjent med hvilke ville, spiselige vekster som vokser der du bor, og bruk noen av dem i matlaging.
- Dra på overnattingstur på mellom 24 og 36 timer der dere bare spiser mat dere skaffer i naturen underveis.
- Prøv ut salting av fisk eller kjøtt.
- Demonstrer riktig oppbevaring av råvarer som egg, fisk, kjøtt, frukt og grønt, og vis at du kan kjenne igjen tegn på at disse har blitt dårlige.
- Prøv deg på en av følgende aktiviteter:
- Birøkting/samling av honning
- Opplæring i forbindelse med soppkontroll
- Jakt
- Fisking med to forskjellige redskap/metoder
- Anlegg en hage med spiselige vekster
- Publisert: 30.08.2013
- Rover
- Friluftsliv
- Kreativitet
- Samfunnsengasjement
- Vår
- Sommer
- Høst
- Vinter
- Fordypningsmerke
- 90 min +++
- Ute
- Inne