<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Matauk

Fordypningsmerke for rovere "Matauk"
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Bidrar til følgende mål
  • F-4Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-1Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
  • K-3Utvikle din evne til observasjon og iakttagelse.
  • K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-6Tilegne deg naturkunnskap.
Fremgangsmåte
  1. Bli kjent med hvilke ville, spiselige vekster som vokser der du bor, og bruk noen av dem i matlaging.
  2. Dra på overnattingstur på mellom 24 og 36 timer der dere bare spiser mat dere skaffer i naturen underveis.
  3. Prøv ut salting av fisk eller kjøtt.
  4. Demonstrer riktig oppbevaring av råvarer som egg, fisk, kjøtt, frukt og grønt, og vis at du kan kjenne igjen tegn på at disse har blitt dårlige.
  5. Prøv deg på en av følgende aktiviteter:
    1. Birøkting/samling av honning
    2. Opplæring i forbindelse med soppkontroll
    3. Jakt
    4. Fisking med to forskjellige redskap/metoder
    5. Anlegg en hage med spiselige vekster
  • Publisert: 30.08.2013
  • Forfatter: Norges speiderforbund
  • Natur og miljø
  • Mat
  • Rover
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute
  • Inne

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen logo
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear