Matauk

Fordypningsmerke for rovere "Matauk"
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Bidrar til følgende mål
  • F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-1 Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
  • K-3 Utvikle din evne til observasjon og iakttagelse.
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-6 Tilegne deg naturkunnskap.
Fremgangsmåte
  1. Bli kjent med hvilke ville, spiselige vekster som vokser der du bor, og bruk noen av dem i matlaging.
  2. Dra på overnattingstur på mellom 24 og 36 timer der dere bare spiser mat dere skaffer i naturen underveis.
  3. Prøv ut salting av fisk eller kjøtt.
  4. Demonstrer riktig oppbevaring av råvarer som egg, fisk, kjøtt, frukt og grønt, og vis at du kan kjenne igjen tegn på at disse har blitt dårlige.
  5. Prøv deg på en av følgende aktiviteter:
    1. Birøkting/samling av honning
    2. Opplæring i forbindelse med soppkontroll
    3. Jakt
    4. Fisking med to forskjellige redskap/metoder
    5. Anlegg en hage med spiselige vekster
  • Publisert: 30.08.2013
  • Forfatter: Norges speiderforbund
  • Natur og miljø
  • Mat

Del saken

  • Rover
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute
  • Inne

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen