Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.
Matauk
Fordypningsmerke for småspeidere "Matauk"
Hvorfor
Bidrar til følgende mål
- K-1Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
- K-3Utvikle din evne til observasjon og iakttagelse.
- S-10Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
- S-6Tilegne deg naturkunnskap.
Fremgangsmåte
- Vis at du vet hvilke forsiktighetsregler som gjelder ved plukking av sopp og andre nyttevekster.
- Bruk sopp i matlaging sammen med flokken.
- Prøv ut safting, sylting eller tørking av sopp, bær eller frukt.
- Vær med på å samle og smake på bjørkesaft eller fersk honning.
- Vær med på fisketur.
- Publisert: 30.08.2013
- Småspeider
- Kreativitet
- Samfunnsengasjement
- Vår
- Sommer
- Høst
- Fordypningsmerke
- 90 min +++
- Ute
- Inne