Matauk

Fordypningsmerke for småspeidere "Matauk"
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Bidrar til følgende mål
  • K-1 Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
  • K-3 Utvikle din evne til observasjon og iakttagelse.
  • S-10 Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
  • S-6 Tilegne deg naturkunnskap.
Fremgangsmåte
  1. Vis at du vet hvilke forsiktighetsregler som gjelder ved plukking av sopp og andre nyttevekster.
  2. Bruk sopp i matlaging sammen med flokken.
  3. Prøv ut safting, sylting eller tørking av sopp, bær eller frukt.
  4. Vær med på å samle og smake på bjørkesaft eller fersk honning.
  5. Vær med på fisketur.
  • Publisert: 30.08.2013
  • Forfatter: NSF
  • Natur og miljø
  • Mat

Del saken

  • Småspeider
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute
  • Inne

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen