Matauk

Fordypningsmerke "Matauk" for bevere
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Bidrar til følgende mål
  • F-8 Utvikle kunnskap knyttet til lokal og nasjonal natur.
  • S-7 Bli kjent med hva naturen gir av spiselige vekster, og bruk ingredienser fra naturen i matlaging.
Utstyr

Bøtte til bær

Sukker

Ingredienser til måltid

Fremgangsmåte
  1. Vær med på bærplukking eller sopptur med kolonien.
  2. Vis at du kjenner igjen 3 spiselige ville bær.
  3. Lag rørt syltetøy eller en dessert av selvplukkede bær sammen med de andre beverne.
  4. Smak på noen spiselige blomster som finnes der dere bor, samtidig som dere finner ut hvilke blomster som er giftige.
Referanser

Merketforslaget ble sendt inn av Trude Høgstedt, Kongsvinger 2. Speidergruppe.

  • Publisert: 13.10.2017
  • Forfatter: NSF
  • Mat

Del saken

  • Bever
  • Friluftsliv
  • Samfunnsengasjement
  • Høst
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen