Matauk

Fordypningsmerke "Matauk" for bevere
Hvorfor

Hvordan lage mat av råvarer man finner i naturen og hvordan tilberede dette på en mest mulig hensiktsmessig måte.

Bidrar til følgende mål
  • K-1 Utvikle dine sanser, motorikk og koordinasjonsevne.
  • K-3 Utvikle din evne til observasjon og iakttagelse.
  • S-10 Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
  • S-6 Tilegne deg naturkunnskap.
Utstyr

Bøtte til bær

Sukker

Ingredienser til måltid

Fremgangsmåte
  1. Vær med på bærplukking eller sopptur med kolonien.
  2. Vis at du kjenner igjen 3 spiselige ville bær.
  3. Lag rørt syltetøy eller en dessert av selvplukkede bær sammen med de andre beverne.
  4. Smak på noen spiselige blomster som finnes der dere bor, samtidig som dere finner ut hvilke blomster som er giftige.
Referanser

Merketforslaget ble sendt inn av Trude Høgstedt, Kongsvinger 2. Speidergruppe.

  • Publisert: 13.10.2017
  • Forfatter: NSF
  • Mat

Del saken

  • Bever
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Høst
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen