Møteforslag om Vennskap - førerpatrulje

Bidrar til følgende mål
  • L-11 Reflekter over hva som påvirker din og andres selvfølelse og forhold til egen kropp, og hvorfor det er viktig å være glad i seg selv.
  • L-3 Bli bevisst på dine styrker og utviklingsmuligheter, og arbeid med egenutvikling.
  • V-12 Arbeid for likeverd og forståelse mellom mennesker.
  • V-5 Utvikle forståelse og respekt for andres grenser og behov, og vis hensyn i kontakt med andre.

Åpning (10 min)

Begynn med vanlig åpningsseremoni for førerpatruljen.

Les ord for dagen knyttet til dagens tema –

Tegn i blinde (5 min)

Hvorfor: For å løse opp i stemningen, bryte isen og vise at man ikke trenger å prestere i alle situasjoner.

Personlig CV (20 min)

Hvorfor: For å gi speiderne bedre selvfølelse og selvtillit og trening i å se egne og andres styrker og utviklingsmuligheter.

Ekte forbilder (15 min)

Hvorfor: Hensikten med denne aktiviteten er å gi medlemmene i førerpatruljen forståelse for at de er forbilder for andre, og bevisstgjøre dem på hvordan de kan være gode forbilder.

Lek Tusenbeinet (5 min)

Hvorfor: Tusenbeinet eller en lek med mye kroppskontakt – for å utfordre komfortsone og skape tillit.

Fremgangsmåte

Bli en talsperson (10-15 min)

Hvorfor: For å øve på å formidle et tema man brenner for på en tydelig og engasjerende måte.

Vennskapstreet (10 min)

Hvorfor: For å sette ord på hva vennskap betyr, og finne ut hvordan vi vil ha det i troppen. For å gi peffene et verktøy de kan bruke i egen patrulje for å ta opp temaene vennskap og respekt.

Fremgangsmåte

Peffens rolle (20-30 min)

Hvorfor: For å bevisstgjøre peffene og assene på at de har ansvar for å bidra til inkludering, vennskap og respekt i patruljen.

Avslutning

Oppsummer kort hva dere har gjort på møtet eller spør speiderne hva de syntes var mest interessant/morsomt. Gjennomfør vanlig avslutningsseremoni.

• Publisert: 03.12.2018
  • Forfatter: NSF