Møteforslag om Vennskap - roverlag

Bidrar til følgende mål
  • L-11 Reflekter over hva som påvirker din og andres selvfølelse og forhold til egen kropp, og hvorfor det er viktig å være glad i seg selv.
  • L-2 Bli bevisst på, og utfordre, egne verdier og holdninger, og bli kjent med hva andre står for.
  • V-12 Arbeid for likeverd og forståelse mellom mennesker.
  • V-5 Utvikle forståelse og respekt for andres grenser og behov, og vis hensyn i kontakt med andre.

Åpning (10 min)

Gjennomfør roverlagets vanlige åpningsseremoni. Les ord for dagen knyttet til dagens tema –

Bli en talsperson (10-15 min)

Hvorfor: For å øve på å formidle et tema man brenner for på en tydelig og engasjerende måte.

Fremgangsmåte

Retusjerte bilder (10 min)

Hvorfor: For å vise at retusjering skjer ofte, men viser et forvrengt bilde av virkeligheten.

Fremgangsmåte

Myten om kroppsidealet (30 min)

Hvorfor: Deltakerne skal lære om og bli mer bevisste pår at det kroppsidealet som har oppstått i dagens samfunn er en myte, et oppdiktet konsept som er umulig å oppnå, og at det ikke bare finnes én type utseende som er «det perfekte».

Fremgangsmåte

Roten til problemet (15 min)

Hvorfor: Roverne skal snakke om hvor problemer knyttet til kroppspress og lav selvtillit kommer fra, hvilke konsekvenser de kan ha og hva som kan bidra til å løse disse problemene.

Fremgangsmåte

Hvor går grensen? (20 min)

Hvorfor: For å forstå hva som menes med grenser, og å tenke over hva vi synes er uakseptabel oppførsel i omgang med andre.

Fremgangsmåte

Hvem eier bildet ditt? (20 min)

Hvorfor: For å tenke over hva som er greit og ikke greit å gjøre med bilder av andre.

• Publisert: 03.12.2018
  • Forfatter: NSF