For å samarbeide og tenke kreativt.
Primitiv eggkoking
- K-13 Utvikle din fantasi og evne til improvisasjon.
Egg, pappkrus (ev. frukt/grønnsak), sag, øks, fyrstikker og sted å lage bål om sommeren.
Egg kan kokes i et pappkrus som settes direkte på bålet, uten at kruset brenner opp så lenge det er vann i det.
Egg kan også kokes i en uthult sitron, potet, liten nepe, appelsin eller tomat. Skjær da av toppen og hell egget oppi. Lokket settes på, og det hele legges i glørne og dekkes til. Bruk eventuelt folie utenpå. Ferdig på 8–12 minutter
Konkurranse
Del speiderne inn i minst to grupper/patruljer.
Hver patrulje får ett egg og et pappkrus, og beskjed om å koke dette egget mest mulig. De må selv lage bål og finne vann. De får oppgitt en tidsfrist på dette. Når tidsfristen er ute, samles alle patruljene og man sjekker hvilket egg som er mest kokt.
Ha vannbøtte med vann i tilfelle brann eller brannskader, ev. også brannslokkingsapparat.
Deler av fagstoffet er hentet fra heftet Primitiv mat av Norges speiderforbund.
- Publisert: 24.06.2010
-
Stifinner
-
Vandrer
-
Rover
-
Kreativitet
-
Vår
-
Sommer
-
Høst
-
Vinter
- Aktivitet
- Fagstoff
-
30 - 60 min
-
0 - 30 min
-
Ute