Primitiv eggkoking

Primitiv måte å koke egg på. Kan ev. lages til en konkurranse om eggkoking.
Hvorfor

For å samarbeide og tenke kreativt.

Bidrar til følgende mål
  • K-13 Utvikle din fantasi og evne til improvisasjon.
Utstyr

Egg, pappkrus (ev. frukt/grønnsak), sag, øks, fyrstikker og sted å lage bål om sommeren.

Fremgangsmåte

Egg kan kokes i et pappkrus som settes direkte på bålet, uten at kruset brenner opp – så lenge det er vann i det.

Egg kan også kokes i en uthult sitron, potet, liten nepe, appelsin eller tomat. Skjær da av toppen og hell egget oppi. Lokket settes på, og det hele legges i glørne og dekkes til. Bruk eventuelt folie utenpå. Ferdig på 8–12 minutter

Konkurranse
Del speiderne inn i minst to grupper/patruljer.
 
Hver patrulje får ett egg og et pappkrus, og beskjed om å koke dette egget mest mulig. De må selv lage bål og finne vann. De får oppgitt en tidsfrist på dette. Når tidsfristen er ute, samles alle patruljene og man sjekker hvilket egg som er mest kokt.

Sikkerhet

Ha vannbøtte med vann i tilfelle brann eller brannskader, ev. også brannslokkingsapparat.

Referanser

Deler av fagstoffet er hentet fra heftet Primitiv mat av Norges speiderforbund.

  • Publisert: 24.06.2010
  • Forfatter: Strand Jørpeland speidergruppe
  • Nevenyttighet
  • Lek og konkurranse

Del saken

  • Stifinner
  • Vandrer
  • Rover
  • Kreativitet
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Aktivitet
  • Fagstoff
  • 30 - 60 min
  • 0 - 30 min
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen