For å lære å lage enkel mat på bål.
Primitiv mat
Fordypningsmerket «Primitiv mat» for flokk (revidert juni 2018).
Hvorfor
Bidrar til følgende mål
- F-11Tilegne deg kunnskap og erfaring innen forebygging av skader og ulykker.
- F-4Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
- K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
- S-10Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
Fremgangsmåte
-
Vær med på å tilberede en rett på bål eller brenner, og vit hvilke sikkerhetsregler som gjelder ved bruk av denne varmekilden.
-
Lag og stek pinnebrød med egen vri, for eksempel med krydder eller sprøstekt løk.
-
Få erfaring med bruk av reflektorovn eller kjele til baking.
-
Finn og smak på noe spiselig i naturen,og prøv å bruke det i turmaten.
-
Lag en dessert på tur sammen med andre småspeidere, uten å bruke varmekilder.
- Publisert: 14.05.2008
- Småspeider
- Friluftsliv
- Kreativitet
- Samfunnsengasjement
- Vår
- Høst
- Vinter
- Fordypningsmerke
- 90 min +++
- Ute