<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Primitiv mat

Fordypningsmerket «Primitiv mat» for flokk (revidert juni 2018).
Hvorfor

For å lære å lage enkel mat på bål.

Bidrar til følgende mål
  • F-11Tilegne deg kunnskap og erfaring innen forebygging av skader og ulykker.
  • F-4Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-10Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
Fremgangsmåte
  1. Vær med på å tilberede en rett på bål eller brenner, og vit hvilke sikkerhetsregler som gjelder ved bruk av denne varmekilden.

  2. Lag og stek pinnebrød med egen vri, for eksempel med krydder eller sprøstekt løk.

  3. Få erfaring med bruk av reflektorovn eller kjele til baking.

  4. Finn og smak på noe spiselig i naturen,og prøv å bruke det i turmaten.

  5. Lag en dessert på tur sammen med andre småspeidere, uten å bruke varmekilder.

  • Publisert: 14.05.2008
  • Forfatter: NSF
  • Mat
  • Småspeider
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Høst
  • Vinter
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen logo
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear