Primitiv mat

Fordypningsmerket «Primitiv mat» for flokk (revidert juni 2018).
Hvorfor

For å lære å lage enkel mat på bål.

Bidrar til følgende mål
  • F-11 Tilegne deg kunnskap og erfaring innen forebygging av skader og ulykker.
  • F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • S-10 Få erfaring med bærekraftig bruk av naturens ressurser gjennom dyrking, høsting og sanking.
Fremgangsmåte
  1. Vær med på å tilberede en rett på bål eller brenner, og vit hvilke sikkerhetsregler som gjelder ved bruk av denne varmekilden.

  2. Lag og stek pinnebrød med egen vri, for eksempel med krydder eller sprøstekt løk.

  3. Få erfaring med bruk av reflektorovn eller kjele til baking.

  4. Finn og smak på noe spiselig i naturen,og prøv å bruke det i turmaten.

  5. Lag en dessert på tur sammen med andre småspeidere, uten å bruke varmekilder.

  • Publisert: 14.05.2008
  • Forfatter: NSF
  • Mat

Del saken

  • Småspeider
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Høst
  • Vinter
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen