Primitiv mat

Fordypningsmerke for tropp, "Primitiv mat" - patruljemerke
Hvorfor

Lære å lage mat ute på tur

Bidrar til følgende mål
  • F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • F-5 Tilegne deg kunnskap og ferdigheter innen bruk av bål og åpen ild.
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • V-1 Utvikle dine samarbeidsevner.
Fremgangsmåte
  1. Vis minst tre forskjellige måter å tilberede primitiv mat på (baking, koking, steking, røking, råkost).
  2. Gjør minst to av disse punktene:
  • Konstruer og bygg en røkeovn. Bruk den!
  • Lag en primitiv ovn og stek egne brød.
  • Lag en “alternativ kjele” og vis at den kan brukes til å koke egg.
  • Skap en egen primitiv rett. Forbered den, lag den og forandre eventuelt oppskriften etter prøvesmaking
  1. Få en sum av speiderlederen, lag handleliste og gjør innkjøpet til en matrett.
  2. Prøv minst fem oppskrifter fra bøker om primitiv matlaging.
  3. Server et variert måltid med tre retter som består av primitivt tilberedt mat.
  4. Vis ulike båltyper som egner seg for koking og steking.
  • Publisert: 19.05.2008
  • Forfatter: NSF
  • Natur og miljø
  • Mat

Del saken

  • Stifinner
  • Vandrer
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Vennskap
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Ute

Våre samarbeidspartnere

Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen