Romaniamerket - roverprosjekt

Romania er et av satsningsområdene til MSK. Vi har derfor lansert Romaniamerket.
Hvorfor
Vi ønsker å øke engasjementet for vårt misjonsprosjekt i Romania, ved å blant annet lage dette Romaniamerket. Vi ønsker å gi speiderne en forståelse for rumensk kultur og bidra til å gi speiderne en brann for å hjelpe andre.
Bidrar til følgende mål
  • L-2 Bli bevisst på egne verdier, normer og holdninger.
  • S-10 Bli kjent med ulike kulturer og grupper av mennesker, og arbeid for å sikre likeverd mellom mennesker.
  • V-3 Utfordre egne grenser i aktivitet med andre.
  • V-7 Utvikle evne til empati og solidaritet.
Fremgangsmåte
OBS! Dette er ikke et offisielt merke i treningsprogrammet, men kan gjerne gjennomføres som et roverprosjekt.

1) Gå inn på misjonsforbundets nettsider og finn ut av på hvilken måte
misjonsforbundet støtter og driver bistand og misjon i Romania.

2) Lær deg minst 20 rumenske ord eller lag en liten rumensk reiseordbok.

3) Lær deg et rumensk folkeeventyr og fortell det til en bekjent.

4) Gjennomfør en aktivitet der formålet er å samle inn penger til 1kr til misjonen prosjektet.

5) Reis til Romania og presenter reisen, erfaringer, lærdom og utfordringer til resten av speidergruppa eller gjør 5 av følgende punkter:

(a) Send en mail eller et brev til noen i Romania der du forteller litt om speidergruppa, hvordan det er å være speider, leve i Romania og på hvilken måte norske speidere kan bidra til å gjøre den rumenske hverdagen lettere.

(b) Lag en bildeserie eller film som gjenspeiler levestandarden i Romania. Hvordan er levestan- darden i ulike deler av Romania?

(c) Lag en liste over hvordan vi i Norge kan bidra til en bedre hverdag i Romania. Gjennomfør minst tre av punktene.

(d) Ta kontakt med rumenske speidere og finn ut hvordan de driver speiderarbeid i Romania.

(e) Sett deg inn i rumensk kultur, politikk, historie og politisk historie. Lag en veggplakat, lite skriv eller lignende som beskriver, forteller og forklarer hva du er kommet frem til.

(f) Planlegg en tur til Romania, der du finner frem til priser, hotell, transport og hvilke turistat- traksjoner dere ønsker å besøke.

(g) Sett deg inn i rumensk næringsliv. Sammenlign det med vestlig næringsliv.

(h) Sammenlign norsk og rumensk klima og geografi. Hvorfor er klimaet slik som det er?

(i) Vær med på å planlegge og gjennomføre et temamøte om Romania for troppen eller flokken.

(j) Gjennomfør en egendefinert oppgave.
Referanser
MSK har laget et hefte som kan brukes som et hjelpemiddel når man skal ta merket. Det kan man laste ned på http://misjonsforbundet.no/ung/speider
  • Publisert: 21.10.2016
  • Forfatter: Misjonsforbundets speiderkorps (MSK)