Romaniamerket - speiderprosjekt

Romania er et av satsningsområdene til MSK. Vi har derfor lansert Romaniamerket
Hvorfor
Vi ønsker å øke engasjementet for vårt misjonsprosjekt i Romania, ved å blant annet lage dette Romaniamerket. Vi ønsker å gi speiderne en forståelse for rumensk kultur og bidra til å gi speiderne en brann for å hjelpe andre.
Bidrar til følgende mål
  • L-2 Bli bevisst på egne verdier, normer og holdninger.
  • S-10 Bli kjent med ulike kulturer og grupper av mennesker, og arbeid for å sikre likeverd mellom mennesker.
  • V-3 Utfordre egne grenser i aktivitet med andre.
  • V-7 Utvikle evne til empati og solidaritet.
Fremgangsmåte
OBS! Dette er ikke et offisielt merke i treningsprogrammet, men kan gjerne gjennomføres som et speiderprosjekt.

Aktivitetsforslag:

1) For stifinnere: Lær deg minst ti fakta om Romania. For vandrere: Lær bort minst ti fakta om Romania til resten av patruljen.

2) Lær noen enkle setninger på rumensk.

3) Sammenlign velstanden i Romania og Norge.

4) Snakk med patruljen om hvordan vi kan og hvorfor vi bør drive bistand i Romania.

5) Gå inn på misjonsforbundets nettsider og finn ut av på hvilken måte misjonsforbundet støtter og driver bistand og misjon i Romania.

6) Lag et kort innslag til et troppsmøte om Romania, feks dramatiser et folkeeventyr, sang eller dans.

7) Gjør en av følgende:
(a) Lag og spis rumensk mat.
(b) Dans en rumensk folkedans.
(c) Lag en sopelime.

8) Delta på et troppsmøte om Romania.

Referanser
MSK har laget et hefte som kan brukes som et hjelpemiddel når man skal ta merket. Det kan man laste ned på http://misjonsforbundet.no/ung/speider
Utfordringer og erfaringer
Merket for stifinnere og vandrere er laget slik at det kan bli tatt på ett og samme patruljemøte og troppsmøte. Det kreves litt mer av vandrerne når det gjelder forhåndsarbeid og planlegging. Forslaget bygger på å ta merket i løpet av et patruljemøte og et troppsmøte.
  • Publisert: 21.10.2016
  • Forfatter: Misjonsforbundets speiderkorps (MSK)
  • Verdier

• Stifinner