Sjokoladekake - surprise
Oppskrift. Dessert.
Hvorfor
Prøve ut forskjellige "primitiv mat"-oppskrifter. Lære å lage mat på tur.
Bidrar til følgende mål
- F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
- K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
Fremgangsmåte
120 gram kokesjokolade
- 120 gram smør
- 3 eggeplommer
- 2 hele egg
- 100 gram sukker
- 60 gram hvetemel
- 4 porsjons - aluminiumsformer
- 4 ark aluminiumsfolie
Smelt smøret og ha i sjokoladen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen og sikt i melet, rør forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en plastpose. Smør formene godt.
På tur
Fyll formene med røre, pakk dem inn i folie og bak dem på svak varme på bålet i 6 - 8 min. La dem hvile i to minutter før de hvelves over på tallerkner.
Referanser
Kilde: Speideren
- Publisert: 17.07.2008
-
Bever
-
Småspeider
-
Stifinner
-
Vandrer
-
Rover
-
Friluftsliv
-
Kreativitet
- Fagstoff