Sjokoladekake - surprise

Oppskrift. Dessert.
Hvorfor
Prøve ut forskjellige "primitiv mat"-oppskrifter. Lære å lage mat på tur.
Bidrar til følgende mål
  • F-4 Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
Fremgangsmåte
  • 5289.jpg120 gram kokesjokolade
  • 120 gram smør
  • 3 eggeplommer
  • 2 hele egg
  • 100 gram sukker
  • 60 gram hvetemel
  • 4 porsjons - aluminiumsformer
  • 4 ark aluminiumsfolie
Hjemme
Smelt smøret og ha i sjokoladen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen og sikt i melet, rør forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en plastpose. Smør formene godt.

På tur
Fyll formene med røre, pakk dem inn i folie og bak dem på svak varme på bålet i 6 - 8 min. La dem hvile i to minutter før de hvelves over på tallerkner.


Referanser
Kilde: Speideren
  • Publisert: 17.07.2008
  • Forfatter: Lars Gunnar Nordheim
  • Mat

Del saken

  • Bever
  • Småspeider
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Rover
  • Friluftsliv
  • Kreativitet
  • Fagstoff

Våre samarbeidspartnere

Camp Villmark
Flyktninghjelpen
Frivillighet Norge
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen