Smaken av speiding

Tematur for å vise andre i lokalsamfunnet hva speiding er, og la dem få en smak av hva vi holder på med. Dette kan i tillegg gi nye medlemmer til gruppa
Bidrar til følgende mål
  • F-1 Få øvelse i å klare deg selv på tur gjennom varierte turerfaringer fra alle årstider.
  • F-6 Utvikle forståelse for friluftslivets verdier og betydning for samfunnet.
  • L-5 Spre glede ved å gjøre noe uselvisk og hyggelig for andre.
  • V-3 Utfordre deg selv fysisk og psykisk i aktivitet med andre.
Fremgangsmåte

Speidergruppa eller enheten arrangerer enten et dagsarrangement i lokalmiljøet eller en enkel tur med overnatting.

Dagsarrangement

Dette kan arrangeres i en park eller i utkanten av nærmeste skog eller utmark. Hvis møtelokalet ligger slik til at det er egnet å bruke uteområdene i tilknytning til dette kan det benyttes.

Dagstur/overnattingstur

Det kan legges opp til en “lavterskel”-tur. Det bør være en tur til en hytte som er grei å komme seg til. Det kan gjerne være et valg om å overnatte ute for dem som ønsker det.

Speiderne kan få i oppgave i forkant av turen å planlegge aktiviteter i patruljene. Aktivitetene skal gi en liten innføring til hva vi gjør i speideren.

Om kvelden kan det være et felles leirbål, hvor gjestene får anledning til å lære bort sanger, leker, eller fortelle historier som de har. Deltakerne som er med på arrangementet, men som ikke er del av speidergruppa, bør plasseres inn i patruljene slik at de får være med på arrangementet som en del av patruljene og ikke som tilskuere.

Denne aktiviteten bidrar til å jobbe for FNs bærekraftsmål:
FNs_baerekraftsmaal_0_ikon.pngFNs_baerekraftsmaal_17_samarbeidforanaamaalene.jpg

Les mer om FNs bærekraftsmål hos FN-sambandet på FN.no

Referanser

Aktiviteten er utviklet i forbindelse med Patruljen i samfunnet 2018.

• Publisert: 28.05.2018
  • Forfatter: NORGES SPEIDERFORBUND