Meny

Sunn mat

Fordypningsmerket «Sunn mat» for flokk.
Hvorfor

For å lære viktigheten av å spise sunt.

Bidrar til følgende mål
  • K-7 Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
  • L-10 Utvikle forståelse for sammenhengen mellom kosthold, mosjon og helse, og la dette få konsekvenser for valgene i hverdagen din.
  • S-2 Utvikle evnen til å tenke kritisk, gjøre deg opp egne meninger og ytre dem i ulike fora.
Fremgangsmåte
  1. Finn ut litt om hva som er sunn mat ved å sjekke kjøleskapet.
  2. Lag din egen sunne matpakke for en dagstur, og finn ut hva du bør drikke på turen.
  3. Lag en oversikt over hva du og vennene dine spiser som skolemat, og finn ut om kroppen får det den trenger, eller om dere bør forandre på noe.
  4. Lag sunt «godteri» og del med de andre i flokken.
  5. Lær om matallergier.
  • Publisert: 23.05.2008
  • Forfatter: NSF
  • Mat

Del saken

  • Småspeider
  • Kreativitet
  • Livskvalitet
  • Samfunnsengasjement
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Fordypningsmerke
  • 90 min +++
  • Inne

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Vitensenterforeningen