<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Svele på hermetikkboks

Oppskrift på hvordan man lager sveler på hermetikkboks.
Hvorfor

Sammarbeid, smake god gammel norsk tradisjon

Forberedelser og forkunnskap

Ren hermetikkboks, lag hull midt på boksen. Skaffe ingredienser

Utstyr

Hermetikkboks Te-lys Stekespade Ingredienser: 4 egg, 1 kopp sukker, 6 kopper kefir, 6 kopper hvetemel, 2 ts. natron, 2 ts. hornsalt, 25g smeltet smør.

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis først, bland så resten i rett rekkefølge. La røra heve i 1/2 time før steking. Må ikke piskes med miksmaster.
Sett hermetikkboksen opp ned, sett te-lyset under. Svelene stekes på boksen. Se til at lyset brenner, og at det er varmt på stekeflaten.

Referanser

Foto: Janne Dorner

  • Publisert: 05.11.2011
  • Forfatter: Thomas Grønvold
  • Mat
  • Samarbeid
  • Nevenyttighet
  • Småspeider
  • Stifinner
  • Vandrer
  • Rover
  • Vår
  • Sommer
  • Høst
  • Vinter
  • Aktivitet
  • 60 - 90 min
  • 30 - 60 min
  • Ute
  • Inne