Sammarbeid, smake god gammel norsk tradisjon
Svele på hermetikkboks
![](https://admin.speiding.no/sites/default/files/styles/letterbox/public/bilder/Speiderbasen/Pannekaker%20p%C3%A5%20boks%20Foto%20Jane%20Dorner.jpg?itok=dDTQdRQw)
Oppskrift på hvordan man lager sveler på hermetikkboks.
Hvorfor
Forberedelser og forkunnskap
Ren hermetikkboks, lag hull midt på boksen. Skaffe ingredienser
Utstyr
Hermetikkboks Te-lys Stekespade Ingredienser: 4 egg, 1 kopp sukker, 6 kopper kefir, 6 kopper hvetemel, 2 ts. natron, 2 ts. hornsalt, 25g smeltet smør.
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis først, bland så resten i rett rekkefølge. La røra heve i 1/2 time før steking. Må ikke piskes med miksmaster.
Sett hermetikkboksen opp ned, sett te-lyset under. Svelene stekes på boksen. Se til at lyset brenner, og at det er varmt på stekeflaten.
Referanser
Foto: Janne Dorner
- Publisert: 05.11.2011
Småspeider
Stifinner
Vandrer
Rover
Vår
Sommer
Høst
Vinter
- Aktivitet
60 - 90 min
30 - 60 min
Ute
Inne