Prøve ut en ny varmekilde
Syvsteinsovn

Hvordan lage steinovn på tur
Hvorfor
Bidrar til følgende mål
- F-4Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
- K-7Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
Fremgangsmåte
Bak brød og boller i en ovn dere bygger på tur. Dere trenger store, noenlunde flate steiner (skifersteiner er helt perfekt) for å bygge ovnen, som består av et brennkammer nederst, og et bakstekammer øverst. Husk å fjerne ovnen og alle spor i naturen før dere drar videre mot nye eventyr.
Du trenger 7 steiner.
- Finn en stor stein med en flat side til bakvegg.
- Legg en litt flat stein over to andre stener, slik som et pagodebål, inntil den store steinen. Dette vil danne et rom/brannkammer.
- Legg deretter et lag til med to stener og en plate til toppen. Dette vil danne et nytt rom/bakstekammer. Dersom du ikke finner flere steiner, kan du bruke to vedkubber slik du ser på bildet.
- Det er også mulig å lage en dør på bakstekammeret med en ny flat stein. Da trenger du 8 steiner til sammen.
Nå kan du steke både brød, pizza, focaccia, boller og mye mer. Det som skal stekes bør ikke være for stort og høyt, da kan det ta veldig lang tid. Det er også lurt å bruke aluminiumsfolie, en gryte noe annet slik at det ikke brenner seg fast.
Lykke til!
- Publisert: 09.07.2008
Stifinner
Vandrer
Rover
Friluftsliv
Kreativitet
- Aktivitet
- Fagstoff
- Turforslag
Ute