Speiderstier

I samarbeid med Google Norge kan du nå bli med å gjøre speidernes favorittstier tilgjengelig for andre på nettsiden speiderstier.no
Bidrar til følgende mål
  • F-1 Få øvelse i å klare deg selv på tur gjennom varierte turerfaringer fra alle årstider.
  • F-6 Utvikle forståelse for friluftslivets verdier og betydning for samfunnet.
  • F-7 Få erfaring med ferdsel i ulike naturmiljø og utforsking av kjente eller nye områder.
  • F-8 Oppleve stemninger og skjønnhet i naturen, både alene og sammen med andre.
  • K-5 Få øvelse i bruk og vedlikehold av teknologisk utstyr.
  • K-6 Utvikle forståelse for muligheter og risikoer knyttet til den teknologiske utviklingen.
  • S-4 Ta ansvar i samfunnet, lokalt, nasjonalt eller internasjonalt.
Fremgangsmåte

Speiderstier er et spennende og morsomt samarbeid med Google Norge, hvor alle speidere kan være med på å dokumentere og dele våre beste haikeruter, stier, leirplasser og favorittsteder med omverdenen på Google Street View og nettsiden www.speiderstier.no.

Prosjektet kan inngå som et prosjekt til "Vi gjør verden bedre"-merket. Alle som gjennomfører speiderstier vil også få deltagermerket "Speiderstier".

Du kan lese nyhetssaken om prosjektet her.

Steg 1: Hva vil dere oppnå?

Målet med aktiviteten er å:

• Gjennomføre og planlegger en patruljehaik som kan kartlegges i prosjektet Speiderstier.

• Bidra til å gjøre verden bedre, ved å gjøre en favorittsti tilgjengelig for andre speidere og familier som vil få tips om gode turmuligheter i sitt nærmiljø.

• Sette seg inn i om det er spesielle hensyn som må tas, og sette seg inn i verneregler i området en skal gå på tur i.

• Lære om bruk av teknologi i nye rammer (flere tips til forberedelsene kan dere lese i dokumentet under steg 2).

• Vise fram speiding for omverdenen.

Steg 2: Hvordan få det til?

Planlegg turen, og sett dere spesielt godt inn i det tekniske som kreves og hensyn som må tas når turen skal kartlegges som en del av Speiderstier.

Hvordan gjennomføre en tur i Speiderstier kan du lese om her.

Søk om å låne et 360-graderskamera fra forbundet her (NB! Det kan være lang ventetid.)

Steg 3: Gjør det!

Dra på tur og kartlegg den i Google Street View. Vær oppmerksom på at bruk at teknologiske hjelpemidler ikke alltid går som man har tenkt første gang. Kanskje må dere prøve en gang til før dere lykkes?

Inviter med lokalpresse på turen (se forslaget til lokal pressemelding), eller gjør notater og ta bilder så dere kan skrive en sak selv for lokalavisa (gjør gjerne en avtale med dem på forhånd):

1. Send en e-post til redaksjonen eller en journalist dere kjenner med en invitasjon til å bli med. Bruk gjerne forslaget til pressemelding som utgangspunkt.
  2. Følg opp med en telefon til redaksjonen - ikke for å mase, men for å minne om invitasjonen og avtale nærmere. Får dere ikke med dere en journalist, tilby å lage en sak selv!
  3. Skriv en kort sak, gjerne med sitater fra speiderne, rett etter turen og send til redaksjonen. Legg ved gode bilder. Husk å avtale med speiderne/foreldrene at det er greit at bilder sendes avisa. Pass på å få med navn på speiderne og navnet på fotografen/-e.

Del gjerne bilder underveis, med #speiderstier og #speiding.

Steg 4: Slik gikk det!

Send inn rapporteringsskjemaet (se lenka under Steg 2).

Skriv en sak til lokalavisa og til speidergruppas nettside eller facebookside. Dere finner et forslag til pressemelding til høyre på denne siden.

• Publisert: 30.04.2019
  • Forfatter: Geir Storli Jensen