Meny

Speideraksjonen

Speideraksjonen foregår i hele april, og gruppene og speiderne velger selv tidspunktet som passer for dem.

Korona skal ikke stoppe oss, men vi tar selvsagt forholdsregler. Vi legger til rette for at det blir mulig å ha aksjonsmøter og samle inn penger på ulike måter.

Vi planlegger også en interaktiv aksjon i samarbeid med Flyktninghjelpen, og vi prøver å få til en virtuell feltreise, slik kronprins Haakon var med på nylig. Se forresten gjerne kronprinsens oppfordring om å bli med på Speideraksjonen. Forbundets egne bistandsprosjekter i Liberia er også mål for Speideraksjonen 2021.

Dere får varierte aktivitetstips og ferdige møteopplegg for alle aldersgrupper og gode muligheter til å se hva pengene vi samler inn går til. Så husk å sette Speideraksjonen på vårens terminliste! Mer info kommer.

Speideraksjonen og koronaviruset
I år har vi en helt spesiell situasjon, men vi håper at mange speidere likevel har lyst til å gjøre en innsats for et godt formål! Gjennom aksjonstida deler vi tips på Facebook og Instagram til hvordan det kan gjøres. Kanskje har du selv forslag? Da vil vi gjerne høre om det! Les mer om hvordan speiderne kan gjennomføre Speideraksjonen lengre ned, under Tips og materiell til ledere.

Pengene vi samler inn gjennom årets aksjon går til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i flyktningleirer i Tanzania skal få utdanning. Å være på flukt er en veldig krevende tilværelse, spesielt for barn og ungdommer. Det å få gå på skole gir dem en viss trygghet og håp om en bedre framtid. Det gjør en stor forskjell!

Noe av pengene går til Norges speiderforbunds samarbeidsprosjekter med speidere i Liberia. Speiderne der har nå bekjempelse av koronasmitten som en del av sitt samfunnsbidrag for 2020, og de gjør en viktig jobb med å spre kunnskap om hygiene og forebygging av smitte.

Mye godt stoff om Speideraksjonen 2020 finner du i SPEIDEREN nr. 1/20.

Dropp bøssene
I henhold til anbefalingene for smittevern fra  Folkehelseinstituttet, oppfordrer vi alle til å benytte seg av digital innsamling fremfor bøsser til årets speideraksjon. Vi håper vi gruppa klarer å skape engasjement rundt den digitale innsamlingsaksjonen.

Digital innsamling: Facebook og Vipps
Facebook finner dere en pågående innsamlingsaksjon som enkelt kan deles med andre.
Man kan også dele speideraksjonens Vipps-nr 89543 eller skanne koden i Vipps-appen:

Vipps_scan_kun_kode.png

eller bruke speideraksjonskonto: 8101 07 58424. Del med venner og bekjente, og oppfordre til bidrag til det gode formålet. Kanskje noen i gruppa har gode ideer til digital innsamling? Inviter gjerne til et digitalt møte for å sparre med hverandre rundt dette.

Obs: Pga. situasjonen forårsaket av koronaviruset sender vi ikke ut aksjonsmateriell i denne perioden. Alle som gjør en innsats for årets speideraksjon, kan få aksjonens skjerfmerke for 2020. Tildelingen foregår gjennom gruppene. Speidergrupper som ennå ikke har bestilt skjerfmerker, kan i etterkant telle opp hvor mange av gruppas speidere som har bidratt og bestille merker via bestillingsskjemaet.

Film og foto: Feltreporter for Speideraksjonen 2020, Monica Johansen, Hetlevik speidergruppe

  • Speideraksjonen

Del saken

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Studieforbundet natur og miljø
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv