Meny

Speideraksjonen

Speideraksjonen foregår i hele april, og gruppene og speiderne velger selv tidspunktet som passer for dem.

Korona skal ikke stoppe oss, men vi tar selvsagt forholdsregler. Vi legger til rette for at det blir mulig å ha aksjonsmøter og samle inn penger på ulike måter.

Vi planlegger også en interaktiv aksjon i samarbeid med Flyktninghjelpen, inkludert en virtuell feltreise, slik kronprins Haakon var med på i desember. Se forresten gjerne kronprinsens oppfordring om å bli med på Speideraksjonen. Forbundets egne bistandsprosjekter i Liberia er også mål for Speideraksjonen 2021. Vi samarbeider med Liberia Girl Guide Association, slik at de kan tilby god speiding til mange flere.

Dere får varierte aktivitetstips og ferdige møteopplegg for alle aldersgrupper og gode muligheter til å se hva pengene vi samler inn går til. Så husk å sette Speideraksjonen på vårens terminliste! Mer info kommer.

Speideraksjonen og koronaviruset
Også i år har vi en helt spesiell situasjon, men vi håper at mange speidere likevel har lyst til å gjøre en innsats for et godt formål! Gjennom aksjonstida deler vi tips på Facebook og Instagram til hvordan det kan gjøres. Kanskje har du selv forslag? Da vil vi gjerne høre om det! Les mer om hvordan speiderne kan gjennomføre Speideraksjonen lengre ned, under Tips og materiell til ledere.

Pengene vi samler inn gjennom årets aksjon går til Flyktninghjelpens arbeid for at barn og unge i flyktningleirer i Tanzania skal få utdanning. Å være på flukt er en veldig krevende tilværelse, spesielt for barn og ungdommer. Det å få gå på skole gir dem en viss trygghet og håp om en bedre framtid. Det gjør en stor forskjell!

Noe av pengene går til Norges speiderforbunds samarbeidsprosjekter med speidere i Liberia. Speiderne der har nå bekjempelse av koronasmitten som en del av sitt samfunnsbidrag, og de gjør en viktig jobb med å spre kunnskap om hygiene og forebygging av smitte.

Mye godt stoff om Speideraksjonen finner du i SPEIDEREN nr. 1/20 og 1/21.

Bestill materiell fra Speider-sport
Nytt av året er at gruppene bestiller aksjonsmateriell fra Speider-sport. Materiellet sendes gruppene kostnadsfritt, akkurat som tidligere. Logg inn på Speider-sports nettside og oppgi koden som er oppgitt i nyhetsbrev fra Norges speiderforbund (7. februar) og i infopakken som kommer i slutten av februar.

Alternativ til innsamlingsbøsser
De lokale smittevernbestemmelsene kan variere. Der det av smittevernhensyn ikke er mulig å gjennomføre Speideraksjonen på vanlig måte, benytt digital innsamling fremfor bøsser. Det er flere måter å gjøre det på:

Digital innsamling: Facebook og Vipps
Facebook finner dere en pågående innsamlingsaksjon som enkelt kan deles med andre.
Man kan også dele speideraksjonens Vipps-nr 89543 eller skanne koden i Vipps-appen:

Vipps_scan_kun_kode.png

eller bruke speideraksjonskonto: 8101 07 58424. Del med venner og bekjente, og oppfordre til bidrag til det gode formålet. Kanskje noen i gruppa har gode ideer til digital innsamling? Inviter gjerne til et digitalt møte for å sparre med hverandre rundt dette.

Film og foto: Feltreporter for Speideraksjonen 2020, Monica Johansen, Hetlevik speidergruppe

  • Speideraksjonen

Del saken