<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Muligheter internasjonalt

Norges speiderforbund blir stadig invitert til å delta på leirer i regi av andre speiderforbund.

Det er mulig for enkeltpersoner å delta som stab eller international service team (IST) på internasjonale leire. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon.

Dersom dere velger å legge leiren til utlandet, er det mange gode tips og råd og hente i heftet «Med troppen til utlandet».

Før dere reiser er det lurt å lese informasjon om forsikring. Norges speiderforbund anbefaler egen reiseforsikring i tillegg.

Ved enkelte grenseoverganger kreves det bekreftelse fra foreldre på at mindreårige reiser med andre. For å være på den sikre siden, anbefaler Norges speiderforbund at speidergruppa får en bekreftelse fra en foresatt. Se forslag til ordlyd til høyre under Dokumenter.

I 1994 ble over 440 representanter fra 98 land enige om Marrakech-charteret. Det presenterer et rammeverk for partnerskap, utveksling og besøk mellom speiderforbund. Det kan være lurt å lese gjennom det før man drar utenlands som speidere.

Under dokumenter finnes sjekklister med tips til hva dere bør gjøre hvis dere planlegger tur eller utveksling utenlands.

Våre samarbeidspartnere

Frivillighet Norge
Flyktninghjelpen
LNU logo
Norsk friluftsliv
Stena Recycling
Tufte Wear