<link rel="stylesheet" href="styles.css">

Aktivitetstilbud og planlegging

Speideraktiviteter skiller seg fra aktiviteter man gjør i andre sammenhenger, nettopp ved at de er i tråd med speidingens formål og gjennomføres ved bruk av speidermetoden. Her har vi samlet informasjon som kan hjelpe gruppa, kretsen eller korpset å planlegge, følge opp og legge til rette for gode aktivitetstilbud.

Finn hjelpemidler innen temaet i fanene lengre ned på siden eller les tips til hvordan dere kan jobbe med dette området.

Her får du oversikten over en del nyttige hjelpemidler til deg som leder. Noe kan du laste ned fra denne siden og noe kan du kjøpe hos Speider-sport.

Lederveiledninger

For å styrke kompetansen hos ledere finnes det tre skriftlige lederveiledninger med temaer som er aktuelle for deg som er speiderleder, og som kan brukes ifm egen læring. Innholdet dekker mange av emnene under Trinn 1,2 og 3 i grunntreningen. 

   

  Planlegging

  For å hjelpe deg med å strukturere og kvalitetssikre aktivitetene du som speiderleder organiserer, kan du bruke følgende hjelpemidler:

   

  Oppmøte- og programoppfølging

  Det finnes egne loggbøker som kan brukes av speidere til å holde oversikt over egen utvikling. De yngste speiderne klarer ikke å føre oversikten selv, og det er lederen som skal hjelpe dem med det. 

  • Min speiderlogg (småspeider, stifinner, vandrer)
  • Min roverlogg

  Det finnes også andre programbøker:

  • Beverhåndboka
  • Fordypningsmerkeboka

  Oversiktsplakat, som navnet tilsier, hjelper lederen å holde oversikt over hver enkelt speiders utvikling innen til speidersprogrammet. På plakaten kan du registrere hvilke mål speiderne har jobbet med og hvilke merker og andre programelementer de har tatt. Oversiktsplakat kan kjøpes på www.speider-sport. Du kan også bruke det interaktive skjemaet som du finner i dokumentboksen, til å registrere oppmøte og programarbeid i enheten.

  NYHET! Nå finnes det også merkeregistrering i Min.speiding som kan hjelpe deg med å holde oversikten over fordypningsmerker og programmerker. Det er også mulig å registrere speidermøtene som arrangementer i Min.speiding. Min.speiding utvikles kontinuerlig og dersom du har innspill kan du sende en e-post til hjelp@speiding.no

  Oppmøte- og programoppfølging - interaktiv tabel - Last ned som excel

   

  Sikkerhet på tur

  Dette er speiderens egne sjekklister for speidere og ledere som hjelper dem å forberede og gjennomføre turer på en trygg og god måte. Heftene (A4 for ledere og A6 for speidere) kan kjøpes på www.speider-sport.no eller lastes ned fra denne siden.

   

  Prosjektarbeid

  Prosjektleders verktøykasse kan være et nyttig hjelpemiddel for deg som skal lede større  prosjekt, og vil hjelpe deg helt fra oppstart til avslutning av prosjektet. Du kan laste ned heftet med vedlegg på denne siden.

   

  Bærekraft og miljø 

  Sjekklister for grønne speiderarrangementer

  Sjekklister for grønne speiderhytter
   

  Fordypningsmerkeplakater

  Bli kjent med planleggingsverktøy

  Presentasjon om planleggingsverktøy - fra webinar 29.04.24

    Emnekurs

    Emnekurs i speiderprogrammet

    Kurset holdes i kretser og på nasjonale arrangementer som Lederløft og landsleir.

     

    Tegnefilmer

     

    Webinar

    For støtte til utvikling av gruppa, kretsen eller korpset - eller hvis du vil bidra:
    Ta kontakt!
    Telefon: 22 99 22 30 (mandag til fredag kl. 09-15)

    Våre samarbeidspartnere

    Frivillighet Norge
    Flyktninghjelpen logo
    LNU logo
    Norsk friluftsliv
    Stena Recycling
    Tufte Wear