<link rel="stylesheet" href="styles.css">
Meny

Programelementer

Programmet tilbyr noen faste programelementer, det vil si merker og prosjekter, vi ønsker at alle speidere skal jobbe med.

De er utformet litt forskjellig for å kunne utfordre speidere på ulike måter. Dette gjør programelementene til et viktig hjelpemiddel for å legge opp et variert og balansert program for speidere. Mange av programelementene finnes for alle aldersgruppene, noe som gir forutsigbarhet for speidere, og gjør det lettere for ledere å følge opp speidernes utvikling.

Et tidsriktig speiderprogram legger vekt på læringsprosessen, slik at det viktigste målet med speideraktivitetene er å gi speidere mulighet til å prøve og feile i trygge rammer, og å gi dem ledelsesutfordringer de kan vokse på og gode holdninger og nyttige egenskaper de kan få bruk for senere i livet. Derfor er de forskjellige elementene i programmet utformet slik at de på hver sin måte bidrar til at speiderne opplever mestring og egenutvikling innenfor de fem programområdene. Man trenger ikke å jobbe med alle programelementene, men bør jobbe med flere av dem i løpet av et år.

Figur-trekant-programelementer.png